بسم‌الله الرحمن الرحیم

اللهم عجل لولیک الفرج

با سلام و دعای خیر

به بهانه غربت امیرالمؤمنین علی(ع)

تاريخ  :  1395/12/09

کم‌کم در آستانه شهادت مظلومانه حضرت زهرای اطهر سلام‌الله‌علیها قرار گرفته‌ایم. عاشقان اهل بیت علیهم‌السلام هر کجا که هستند، در تلاش هستند ایام فاطمیه را رونق بخشند و در راستای بزرگ‌داشت این ایام، قدمی هر چند کوچک بردارند، بیایید در این ایام باقی مانده تا شهادت ایشان، پرچم «یا فاطمه» بر در ِخانه هایمان نصب کنیم و حرمت نهادن به عزای این عزیز را، از هر امری به خود واجب‌تر بدانیم، و مثل فرزندِ مادر جوان از دست داده، چهره عزا به خود بگیریم و حتماً ساعتی را برای شرکت در مجالس آن حضرت اختصاص دهیم.

بدانیم خداوند متعال هیچ گونه عذری را در رابطه با کوتاهی در حق ائمه اطهار و اُم‌الائمه(س)، نخواهد پذیرفت. ابراز محبت به اهل بیت علیهم‌السلام و نشان دادن این حُب از مسائلی هستند که پیامبر خدا(ص) تمام مسلمانان را به آن امر نمود.

همه می دانیم که اهل بیت به خاطر آنکه محبوب‌ترین مخلوق، نزد خداوند بودند؛ نزد پیامبر هم محبوب ترین خلق بودند زیرا پیامبر، جز آنچه را که خدا دوست می دارد دوست نمی داشت.

تولّی و تبریّ پیامبر(ٌص) همان تولّی و تبریّ خداوند متعال بود، دوستی و محبت پیامبر(ص) همان دوستی و محبت خداوند بود؛ بنابراین محبوب‌ترین مخلوق بودنِ اهل بیت، نزد پیامبر(ص)، نیز نشان دیگری از این حقیقت است که، اهل‌بیت علیهم‌السلام محبوب‌ترین مخلوق نزد خداوند هستند.

رسول اکرم(ص) محبت به اهل بیت را نشان می‌دادند، هم در بیان و هم در عمل.

علی علیه‌السلام فرمودند: مردی نزد پیامبر(ص) آمد و گفت: ای رسول خدا! چه کسی نزد شما محبوب‌تر است؟ حضرت در حالی که من در کنارش بودم فرمودند: این، و دو فرزندش و مادر فرزندانش، آنان از من هستند و من از آنان، اینان در بهشت با من چنین‌اند، و دو انگشتش را به یکدیگر متصل کردند.

خوب همه خواهیم گفت که ما اهل بیت را دوست داریم، آیا این به تنهایی کافی است؟

خیر!

زیرا محبتی واقعی است که متقابل باشد، آن را که دوستش دارم او هم دوستم داشته باشد و این مسأله کار را دشوار می‌کند.

فاطمه محبوب دل‌هاست، زیرا تمام چیزهایی را که فرد برای دوست داشته شدن باید داشته باشد به طور اَتم و اَکمل دارد.

انسان ها فطرتاً کمال طلب هستند، بنابراین قانون کامل را هم دوست دارند از فاطمه و پدرش و شوهرش و فرزندانش کامل‌تر کیست؟ آنانی که در دل محبت اینان را ندارند، در انسانیت دارای مشکل و ایراد هستند.

اما این که ما چگونه باشیم تا از طرف این عزیزان دوست داشته شویم، کاری است مشکل و اساسی.

اول: برای محبوبیت نزد اینان باید محبوب خداوند شد. بی‌تردید هر کس بخواهد محبوب خداوند باشد، باید بکوشد در سایه تربیت خدا و پیامبر و اهل‌بیت علیهم‌السلام ،به طهارت باطن و اخلاق و عمل دست پیدا کند.

دوم : باید بدانیم که راه کسب این محبوبیت، پیروی کامل از پیامبر خداست.

در سوره آل عمران آیه 31 می‌فرماید:

قُلْ إِنْ كُنْتُمْ تُحِبُّونَ اللَّهَ فَاتَّبِعُونِي يُحْبِبْكُمُ اللَّهُ وَيَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ ۗ وَاللَّهُ غَفُورٌ رَحِيمٌ.

بگو: اگر خدا را دوست دارید پس من را پیروی کنید تا خدا هم شما را دوست بدارد و گناهان شما را بیامرزد و خدا بسیار آمرزنده و مهربان است.

پس، پیاده کردن سنت پیامبر(ص)، رعایت آداب و رسوم ایشان در مراحل زندگی، موجب می‌شود که بنده، محبوب خداوند گردد، و به آمرزش الهی هم دست پیدا کند.

سوم: برای محبوب شدن نزد حق، باید محبت اهل‌بیت علیهم‌السلام را دارا شد و در تمام شئون حیات، مطیع آنان و پیرو سیره ی آن بزرگواران بود.

رسول خدا(ص) فرمودند: خدا را به سبب نعمت‌هایش که به شما عنایت می‌کند دوست بدارید و به من، به خاطر خدا، محبت ورزید و اهل بیتم را برای من دوست داشته باشید.

آری به خدا قسم جا دارد که مسلمانان فقط به خاطر همین یک روایت، از خجالت پیامبر(ص) سر بلند نکنند.

آیا حضرت زهرا سلام‌الله دختر پیامبر نبود؟

آیا همین نکته برای دوست داشتن ایشان و رعایت حال ایشان، کفایت نمی‌کرد؟ آیا باید با ایشان چنان می کردند که به قول خود ضارب: چنان ناله‌ای از درد زد، که من گمان کردم اکنون مدینه ویران خواهد شد!

به سراغ مقامات فاطمه سلام‌الله‌علیها نمی رویم که ایشان یکی از دلائل خلقت بوده و اگر، گُل جمال ایشان نبود، خداوند چیزی را خلق نمی‌کرد.

آیا تنها دختر و وارث و بازمانده‌ی رسول خدا بودند یا خیر؟

آیا باید شبانه دفن می شدند؟

در حالی که تشییع جنازه مسلمان، در اسلام، از اجر و ثواب و آداب خاصی برخوردار است.

هنگامی که فرد مسلمان، از دنیا می‌رود از وظایف مسلمانان است که در تشییع جنازه او جمع شوند و این موضوع چنان حائز اهمیت است که علی علیه‌السلام فرمودند: من برای شش کس بهشت را ضمانت می‌کنم:

1-مردی که صدقه واجب را، بیرون ببرد تا به اهلش برساند و در آن حال بمیرد.

-2کسی که برای عیادت بیماری، از خانه بیرون آید و در راه بمیرد.

-3کسی که به عزم حج خانه‌ی خدا، از خانه بیرون رود و در راه بمیرد.

-4کسی که برای نماز جمعه، از خانه بیرون آید و وفات یابد.

-5کسی که برای جهاد در راه خدا، از خانه بیرون برود و وفات کند، یعنی به جبهه نرسیده و جنگ هم نکرده و بمیرد.

-6کسی که برای تشییع جنازه و برگزاری دفن مسلمانی، از خانه بیرون آید و در آن حال بمیرد بهشت بر او نیز واجب می‌گردد.

این تنها ثواب تشییع پیکر یک مسلمان است.

نه آن کس که تمام عالم به وجود آمد تا آدم پیدا شد و تمام آدم رو به کمال گذاشت تا خاتم (ص) پیدا شده است و خاتم (ص) محصول وجودش در زندگی یک دختر بوده است که این دختر صدف یازده گوهر خلافت است و اینان همه میوه ی این شجره مبارکه هستند و این تنها دختر باقی مانده‌است که درضمن شهیده هم شده باید نیمه شب پنهان و بی صدا و غریب دفن شود و قبرش هم مفقود باشد.

بگذریم راه محبوبیت نزد خداوند پیروی از اینان است که در روایت مهمی رسول اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند:

هر کس دوست دارد مانند من زندگی کند و مانند من از دنیا برود و در اقامتگاه دائم بهشت جاویدی که پروردگارم آن را آماده کرده ساکن گردد واجب است پس از من علی را دوست داشته باشد و دوست او را نیز دوست بدارد و به امامان پس از من اقتدا کند چون آنان عترت من هستند و از طینت من به وجود آمده اند و به آنان فهم و دانش روزی داده اند.

وای بر آن گروه از امت من که برتری ایشان را انکار کرده و حرمت خویش من با آنان را حفظ نکنند خداوند شفاعتم را نصیب آنان نکند.

درایت در این روایت به ما کمک می‌کند که به خیلی چیزها دست پیدا کنیم.

در این سخن پیامبر صلی الله علیه و آله اسراری وجود دارد که دست یابی به آن اسرار وسایل قرب ما را به خداوند فراهم می کنند.

حدیث قصه و حکایت نیست، شعر نیست که بخوانیم و حفظ کنیم و به دیگران هم بگوییم. حدیث نور است و کلام نورانی بزرگان دین است، باید درایت شود، درک شود، فهمیده شود، و پس برنامه عملی زندگی قرار بگیرد. تمام علم و دانش قرآن که همان علوم الهی است با احادیث نبوی و ائمه اطهار درک خواهد شد و فهمیده خواهد شد؛ این همان چیزی است که خفاشان شب‌پرست بعد از پیامبر صلی الله علیه و آله از آن می ترسیدند اولین شعاری که سر دادند این بود که کتاب خدا ما را کافی است و نیاز به سخن دیگری نداریم. زیرا می‌دانستند ک مردم به تنهایی نمی‌توانند به فهم کلام خدا برسند.

اگر تنها به سراغ قرآن بروند متحیر و سردرگُم خواهند شد آن شعار را سر‌دادند زیرا از فهم مردم می‌ترسیدند آنان از شمشیر سلمان ترس نداشتند از درک و فهم سلمان می ترسیدند. همیشه دشمنان حق و حقیقت این ترس را دارند و سعی می‌کنند که بزرگ ترین موانع را در مسیر فهم مردم ایجاد کنند حکومت شیاطین در سایه ندانستن مردم است.

برعکس امامان نور، مردم را به فهمیدن دعوت می کنند و سفارش می‌نمایند.

علی علیه السلام فرمودند: دانش آموز، آموختنش حسنه است و مذاکره اش تسبیح و بحث در آن جهاد و آموختنش به نادان صدقه و برای اهلش نزد خدا قربت است. زیرا معالم حلال و حرام است و طالب خود را به بهشت می برد و انیس و رفیق تنهایی است و سلاح به روی دشمن، و زیور نزد دوست است.

خدا به وسیله دانش درجه مردمان را بالا می‌برد و آن ها را پیشوای خیر می‌کند که کردارشان مورد توجه گردد و فرشتگان مشتاق دوستی آن ها گردند و در نماز پرهایشان رتا به آن ها رسانید زیرا دانش زندگی دل ها و نور چشم ها است از کوری و توانایی تن است از ضعف، خداوند دانشمندان را به مقام نیکان جای دهد و هم نشینی خوبان را در دنیا و آخرت به او روزی گرداند، بدانید به دانش خداوند پرستیده و اطاعت شود و به دانش صله رحم کنند، و حلال و حرام را پشت سرش دانش رهبر عقل است و عقل پیرو اوست.

خدا آن را به سعادتمندان الهام کند و از اشقیا دریغ کند.

امروز اسلام افتخار می کند که در صدر و آغازش چنین رهبری را برای جامعه برگزیده است، که اگر مردم به ولایتش می پیوستند دنیایشان بهشت می شد.

افسوس که نگذاشتند؛ حضرت کنار دروازه کوفه ایستادند و نگاهی به آب مواج رود کردند و با افسوس سرتکان دادند و فرمودند: اگر مرا در گیر این جنگ ها نمی کردید و فرصت می دادید از این آب برای شما چراغ می گرفتم.

 و اما آیه امشب:

آیات 101 تا 103 سوره انبیاء:

إِنَّ الَّذينَ سَبَقَتْ لَهُمْ مِنَّا الْحُسْني‏ أُولئِکَ عَنْها مُبْعَدُونَ* لا يَسْمَعُونَ حَسيسَها وَ هُمْ في‏ مَا اشْتَهَتْ أَنْفُسُهُمْ خالِدُونَ* لا يَحْزُنُهُمُ الْفَزَعُ الْأَکْبَرُ وَ تَتَلَقَّاهُمُ الْمَلائِکَةُ هذا يَوْمُکُمُ الَّذي کُنْتُمْ تُوعَدُونَ.

بی‌گمان کسانی که قبلا از جانب ما به آنان وعده نیکو داده شده است، از آن [آتش] دور داشته خواهند شد.* صدای آن را نمی‌شنوند، و آنان در میان آنچه دل‌هایشان بخواهد جاودانند* دلهره بزرگ، آنان را غمگین نمی‌کند و فرشتگان از آنها استقبال می‌کنند[و به آنان می‌گویند: این همان روزی است که به شما وعده می‌دادند.

حافظ حسکانی حنفی گوید: ابوالحسن فارسی با اسناد خود از علی کرم‌الله‌وجهه روایت می‌کند که فرمود: رسول خدا(ص) به من فرمودند: ای علی! این آیه‌ی شریفه درباره‌ی شما نازل شده است: «إِنَّ الَّذينَ سَبَقَتْ لَهُمْ مِنَّا الْحُسْني‏ أُولئِکَ عَنْها مُبْعَدُونَ.» همچنین او از ابی‌بکر سبیعی با اسناد خود از ابی عمر نعمان بن بشیر که از راویان علی می‌باشد روایت می‌کند(علی(ص) فرمود: از رسول خدا شنیدم که می‌فرمود: ای علی! این آیه درباره شما نازل شده است.) «لا يَسْمَعُونَ حَسيسَها».

باز هم او روایت می‌کند: رسول خدا(ص) فرمودند: ای علی! آیه «لا يَحْزُنُهُمُ الْفَزَعُ الْأَکْبَرُ» درباره شما نازل شده است. مردم درموقف قیامت می‌جویند در حالی که شما در بهشت متنعم هستید.

اما ذکر امشب :

12 شب برای هر حاجتی 100 بار بگویید: یاعلی ادرکنی.

 برای فرج منتقم خون حضرت زهرا سلام‌الله علیها صلوات.

هدیه به روح مطهر علمای اسلام و همه‌ی آن‌هایی که بین ما بوده‌اند و نیستند صلوات.

التماس دعا