بسم الله الرحمن الرحیم

با سلام و دعای خیر

اللهم عجل لولیک الفرج

به بهانه غربت حضرت علی علیه‌السلام

تاريخ  :  1395/12/07

در ادامه مبحث، امشب نیز این نوشته را با احادیثی در باب محبت و معرفت نسبت به اهل‌بیت علیهم‌السلام شروع می‌کنم، انشاالله که خداوند بزرگ به برکت نام آن عزیزان بزرگوار، نظری نموده و نور معرفت آن عزیزان را روشنی‌بخش دل‌هایمان قرار دهد و وسیله ای برای رستگاری دنیا و آخرتمان شود.

رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم در روایتی بسیار مهم که اهل سنت هم آن را در کتب معتبر خود نقل کرده اند فرمودند:

شناخت آل محمد سبب رهایی از آتش و محبت و دوستی نسبت به آل محمد جواز عبور بر صراط و ولایت آل محمد ایمنی از عذاب است.

آری به خدا قسم اگر اهل‌بیت علیهم‌السلام را از زبان قرآن و رسول خدا بشناسیم راه سعادت دنیا و آخرت را به روی خود باز می کنیم و راه شقاوت و بدبختی ابدی را به روی خود می بندیم.

در روایت دیگری که از شیعه و علماء بزرگ اهل سنت نقل شده است،

حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: یا علی! من شهر دانش هستم و تو درِ آن هستی و به شهر ، جز از طریق دَرش وارد نمی شوند.

آنکه گمان می کند مرا دوست دارد و دشمن تو است در دوستی من دروغ می گوید زیرا تو از من هستی و من از تو، گوشت تو از گوشت من و خون تو از خون من و روح تو از روح من، نهان تو از نهان من و آشکار تو از آشکار من است و تو پیشوای امتم هستی و خلیفه‌ی من پس از من بر امتم هستی.

آنکه از تو پیروی کند خوشبخت شد و آنکه نافرمانی تو را کرد بدبخت شد و آنکه تو را دوست داشت سود برد و آنکه تو را دشمن داشت زیان دید و کسی که ملازم تو شد به رستگاری رسید. مثل تو و امامان از نسل تو پس از من، مثل کشتی نوح است هر که در آن درآمد رهایی یافت و هر که از آن تخلف کرد غرق شد و مثل شما اهل‌بیت علیهم‌السلام مثل ستارگان است هر گاه ستاره‌ای غایب شود ستاره‌ ای دیگر طلوع می کند تا روز قیامت.

آری به خدا قسم آن بزرگواران دریای بی کرانه معرفت و علم و عمل‌اند و صاحب همه‌ی کمالات و فضایل، نظیری برای آنان در همه‌ی هستی یافت نمی شود.

به امر خدا با منسب امامت به سوی مردم آمدند تا گروهی را از دوزخ بترسانند و گروهی را به جنت عقلانی و گروهی را به آسمان قداست و معنویت و شایستگان را به مقام یقین برسانند.

شناخت واقعی خدا، و قرآن و قیامت، درک مفاهیم معنوی ، پی بردن به سُنت نبوی ،تحصیل کمالات و فضایل، آراسته شدن به حسنات، دوری از سیئات، رسیدن به مقام قرب خداوند ، مقابله با وسوسه های شیطان، چشیدن لذت عبادت، لمس حقیقت تقوی، همه و همه در سایه معرفت و محبت و پیروی از اهل‌بیت علیهم‌السلام میسّر می باشد و تحمل این همه برای طاغوت های کور دل، سخت است آن قدر که برای از بین بردن آن بزرگواران، از دین خدا و قیامت و ارزش های انسانی و حتی از وجدان خود هم می گذرند و از زدن و کشتن و ارعاب و ظلم کوتاهی نمی کنند.

همان گونه که با خانه ی زهرا و علی(ع) کردند.

راستی کدام مردی تحمل دارد که همسر جوانش را بین در و دیوار لِه شده ببیند؟

کدام مردی تحمل دارد نظاره کند در جلوی چشمش بیش از 50 مرد هر کدام به نوعی همسرش را بزنند؟ و او حرکتی نکند بعد هم برای توجیه کارشان بگویند چرا علی آن روز از دختر پیامبر (ص) دفاع نکرد و امروز حتی عده‌ای شیعه‌ی کم مطالعه با سطحی نگری این علامت سوال را در ذهن خود مرور کنند که چرا علی از شجاعت و قدرتش استفاده نکرد؟

در جواب باید به چند مسئله پرداخت:

اول اینکه خاندان پیامبر (ص) همانند دیگران نیستند آنچه آنان را به عکس العمل وادار می کند فقط امر الهی و رضای خداوند است.

آنان بر اساس احساسات، تعصب، غضب، منافع شخصی، دفاع از خود و متعلقات خود حرکت نمی‌کنند بلکه تنها مدافع دین و تابع وظیفه و امر الهی اند.

حضرت علی (ع) تنها بر اساس امر و فرمان عمل می کرد او امر به صبر شده بود پس برای اطاعت فرمان خدای سبحان، صبر کرد.

دوم اینکه طبیعی است اگر به خانواده‌ی کسی حمله شود هر چند شجاع و قوی هم نباشد آرام نخواهد نشست و حتماً به دفاع بر می‌خیزد، اما اگر بداند که مهاجمین می خواهند با تحریک احساسات، وی را به عکس العمل وادار کنند تا به اهداف شوم خود برسند.

اگر شخصی با تدبیر و عاقل و مسلط بر نفس خود باشد هیچگاه دشمن را با عکس العمل خود، به اهدافش نمی رساند.

امیرالمؤمنین (ع) می دانست آشوب و جنجال، هدف مهاجمین است تا در پرتو آن، امر را مشتبه نموده و فرصت را برای حق از علی و فاطمه (س) بگیرند.

حضرت با صبر و بردباری و تحمل دیدن فاطمه‌ی عزیزش زیر دست و پا، نقشه شوم مهاجمین را خنثی کرد.

صبورانه با فدا نمودن خود و همسرش و جنین در بطنِ همسرش، مسئولیت بزرگ خود را برای حفظ دین ایفا نمود و حجت را تا روز قیامت بر خلق تمام کرد.

و به این ترتیب پرسش های فراوانی را در مقابل تاریخ قرار داد از جمله اینکه:

چرا خورشید عمر فاطمه سلام الله علیها به زودی غروب کرد؟

آیا مرگ طبیعی بود؟

تهدید به آتش کشیدن خانه در آن تأثیر نداشت؟

آتش زدن خانه چطور؟

در به پهلو زدن چطور؟ سقط جنین و بیماری پس از آن چطور؟

چرا فاطمه تا پایان زندگی با برخی از آنان قهر بود؟

چرا قبر تنها دختر پیامبر(ص) مخفی است؟

چرا او شبانه و پنهان دفن شد؟

جواب همه‌ی این ها یک آدرس است که ما را به در خانه ظالمان می رساند.

آری مردان و زنان الهی هرگز تحت تأثیراحساسات، وظیفه دینی خود را فراموش نمی‌کنند و رضای الهی را در درجه‌ی دوم قرار نمی دهند البته این مبحث ادامه دارد.

آیه امشب آیه 9 سوره ی زمر است:

« قُلْ هَلْ يَسْتَوِي الَّذِينَ يَعْلَمُونَ وَالَّذِينَ لا يَعْلَمُونَ إِنَّمَا يَتَذَكَّرُ أُولُواْ الألْبَابِ ».

« بگو: آیا کسانی که معرفت و دانش دارند و کسانی که بی بهره از معرفت و دانش اند ، یکسانند؟ فقط خردمندان متذکّر می شوند ».

جابر از قول امام محمد باقر علیه‌السلام نقل کرده است که فرمودند:

مراد از « الَّذينَ يَعْلَمُونَ » ما اهل‌بیت هستیم و مراد از «وَ الَّذينَ لا يَعْلَمُونَ » دشمنان هستند که نادان و جاهل اند و مقصود از « إِنَّما يَتَذَکَّرُ أُولُوا الْأَلْبابِ » شیعیان ما هستند.

البته تفسیر این آیات و روایاتی که در ذیل آن ها وارد شده از حوصله یک نوشته‌ی کوتاه بر نمی آید و فرصتی دیگر می طلبد.

اما ذکر امشب:

فرموده‌اند برای برآمدن حوائج سخت، رو به قبله با وضو بنشینید و 71 مرتبه بگویید:

«یا مُحمَّد یا علیُّ یا فاطمه یا صاحب الزمان اَدرِکنی وَ لا تُهلِکونی» این ذکر را از اسرار الهی دانسته اند باشد که از برکتش همگی بر خوردار شویم.  

 هدیه به روح مطهر علمای اسلام و همه‌ی آنهایی که بین ما بوده‌اند و نیستند صلوات.

التماس دعا.