بسمه تعالی

باسلام

به بهانه غربت حضرت علی علیه السلام

تاريخ  :  1395/12/03

هر چه به شهادت حضرت صدیقه شهیده نزدیک می شویم, خود به خود قلب هایمان برای غربت اهل بیت علیهم السلام و مظلومیت آنان فشرده می شود. فرقی هم نمی کند, چه مردان, چه زنان و چه کودکان از اهل بیت(ع)؛ زیرا که فتنه های کور بعد از پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم چنان اسلام را درگیر کرد که برای فتنه گران فرقی بین صغیر و کبیر نماند, فرقی بین خوب و بد نماند، فرقی بین آل الله و غیره نماند و این فتنه ها ادامه یافت, زمان به زمان, به اشکال گوناگون و کسی را جرأت مقابله با آن نبود جز امیرالمؤمنین علی علیه السلام که بر فراز منبر فرمودند:

ای مردم من آن کسی هستم که چشم فتنه را از جا کَندم و کسی جز من جرأت آن را نداشت.

به خدا قسم اگر در میان شما نبودم با اهل جمل و اهل صفین و اهل نهروان مقابله نمی شد, به خدا قسم اگر نبود ترس از اینکه فقط سخن بگوئید و عمل را رها کنید, به شما خبر می دادم از آنچه خداوند بر لسان پیامبرش مقدر کرد، برای آنکه با بصیرت به گمراهی آنان و با معرفت به هدایتی که ما بر آن هستیم, با ایشان بجنگید.

در پایان خطبه عبارتی بیان کردند که جای دقت بسیار دارد:

به خدا قسم بدانید که رساندن رسالت ها و انجام وعده هاو کامل کردن کلمات را دانسته و اسباب برایم گشوده شد و اسباب را دانستم و امر برایم جاری شد و در ملکوت نظر کردم و چیزی بر من پوشیده نماند که از نظرم مخفی بماند و آنچه پیش از من بوده از نظرم مخفی نماند و هیچ کس در آنچه پروردگارم در روزی که شاهدان به پا می خیزند درباره ی آن شریک من نیست خداوند به وسیله ی من وعده های خود را تمام می کند و کلماتش را به کمال می رساند. من نعمتی هستم که خداوند تبارک و تعالی بر خلقش ارزانی داشته و من همان اسلامی هستم که برای خود پسندیده است.

این همه منتی است که خداوند بر من نهاده و شانه ام را با آن خم کرده است. هیچ امامی نیست مگرآنکه اهل ولایت خود را می شناسد و این همان کلام خداوند است.

آیه ۷ سوره رعد:

«وَيَقُولُ الَّذِينَ كَفَرُوا لَوْلَا أُنْزِلَ عَلَيْهِ آيَةٌ مِنْ رَبِّهِ إِنَّمَا أَنْتَ مُنْذِرٌ وَلِكُلِّ قَوْمٍ هَادٍ».

تو ای پیامبر ترساننده ِ مردم هستی و هر قومی هدایت کننده ای دارد.

پس حضرت از منبر پایین آمد.

درود خداوند بر تو یا امیرالمؤمنین که بیش از ۲۰ سال در سکوت, به حفظ اسلام اقدام کردی, تو که امام مبین برای همه ی مسلمانان بودی.

طبق شب های گذشته امشب هم آیه ای از آیات زیبای قرآن کریم را مورد مطالعه قرار می دهیم:

آیه ۱۲ سوره یس :

«إِنَّا نَحْنُ نُحْيِ الْمَوْتي‏ وَ نَکْتُبُ ما قَدَّمُوا وَ آثارَهُمْ وَ کُلَّ شَيْ‏ءٍ أَحْصَيْناهُ في‏ إِمامٍ مُبينٍ».

آری! ماییم که مردگان را زنده می سازیم و آنچه را از پیش فرستاده اند، با آثار [و اعمال] شان درج می کنیم، و هر چیزی را در کارنامه ای روشن برشمرده ایم.

وَ کُلَّ شَيْ‏ءٍ أَحْصَيْناهُ: و همه چیز از خوب و بد را برشمردیم و بیان کردیم، ( یعنی همه آن را نوشتیم )

في‏ إِمامٍ مُبينٍ: در دفتری که پیشوائی روشن است ( یعنی لوح محفوظ, که سر دفتر جمیع دفاتر است).

ابی بصیر از امام محمد باقر علیه السلام روایت کرد:

اَّقُوا الْمُحَقَّرَاتِ مِنَ الذُّنُوبِ فَإِنَّ لَهَا طَالِباً يَقُولُ أَحَدُكُمْ أُذْنِبُ و أَسْتَغْفِر؛ إِنَّ اللَّهَ عَزَّوَجَلَّ يَقُول: وَ سَنَكْتُبُ ما قَدَّمُوا وَ آثارَهُمْ و كُلَّ شَيْءٍ أَحْصَيْناهُ فِي إِمامٍ مُبِينٍ»

بپرهیزید کوچکترین گناهان را، پس به درستی که برای آن، مطالبه کننده است. یکی از شما نگوید: گناه کنم و توبه نمایم، به درستی که خداوند فرموده: زود است که ما بنویسیم آنچه را که مقدم دارند و آنچه بعد از ایشان باقی ماند و همه چیزها در لوح محفوظ ثبت است.

از ابن عباس نقل شده است: چون آیه ی «و كُلَّ شَيْءٍ أَحْصَيْناهُ فِي إِمامٍ مُبِينٍ» نازل شد، ابوبکر و عمر برخاسته عرض کردند: یا رسول الله آیا او تورات است؟

حضرت فرمودند: نه.

عرض کردند: انجیل است؟

حضرت فرمودند: نه.

پرسیدند آیا قرآن است؟ فرمودند : نه.

پس حضرت رو کرد به حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام، پس حضرت رسول فرمودند: او این است، آن کسی که، در او شمرده است، علم هر شی ء را.

«والسَّعيدَ كُلَّ السَّعيدِ ، مَنْ أحَبَّ عَليّاً في حَياتِهِ وَ بَعْدَ وَفاته و الشقی حق الشقی من ابغض عَليّاً في حَياتِهِ وَ بَعْدَ وَفاته»

سعید؛ تمامِ سعید کسی است که علی علیه السلام را در حیات او و بعد از وفات او،دوست دارد

وشقی؛ تمامِ شقی کسی است که حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام را در حیات او و بعد از وفات آن حضرت دشمن دارد.

شیخ سلیمان از عمار یاسر در کتاب ینابیع باب ۱۴ نقل کرده است:

عمار یاسر گفت: با حضرت امیرالمؤمنین از راهي عبور می کردیم، به جايي رسيديم که مملو از مورچه بود.

عرض کردم: آیا از مخلوق کسی هست که بداند عدد این مورچگان را؟!

حضرت فرمودند: بلی ای عمار، من میشناسم شخصی را که، می داند عدد آن مورچگان را و می داند چقدر در آن مذکر و چه مقدار در آن مؤنث است.

عمار گوید: پرسیدم آن شخص کیست؟

حضرت فرمودند: یا عمار! مگرنخواندی در سوره یس «و كُلَّ شَيْءٍ أَحْصَيْناهُ فِي إِمامٍ مُبِينٍ»

عرض کردم: بلی ای مولای من.

حضرت فرمودند: من هستم آن امام مبین.

درود و سلام خدا بر او باد.

امشب به او متوسل شویم:

امیرالمومنین علی بن ابیطالب به ابجد می شود: 824

نِعمَ المُولی وَ نِعمَ النَصیر هم به ابجد می شود: 824

پس این را ذکر برداریم تا نظری از جانب مولی برسد.

هدیه به روح مطهر علمای اسلام و همه‌ی آنهایی که بین ما بوده‌اند و نیستند صلوات.

التماس دعا.